Hopp til hovedinnhold

Leiekontrakten kan ikke sies opp

Skrivebord med penner og en person som sitter på PCen. Foto.

Hvis du ikke kan si opp leiekontrakten, men likevel har behov for å flytte, finner du informasjon om andre alternativer som kan være aktuelle nedenfor.

Ta kontakt med den andre parten?

Noen ganger blir utleier og leietaker enige om å avslutte leiekontrakten på et tidligere tidspunkt. Du kan derfor vurdere å ta kontakt med den andre parten for å høre om dette er mulig.

Fremleie?

Hvis du er en leietaker som har inngått en tidsbestemt leiekontrakt som ikke kan sies opp, kan du leie ut boligen videre til noen andre resten av leieperioden, med godkjenning fra utleier. Dette kalles fremleie.

Les mer om fremleieHusleieloven § 7-5

Heve?

Som utleier og leietaker kan man i noen tilfeller ha rett til å avslutte leieavtalen med umiddelbar virkning. Dette kalles å heve avtalen. Det må dreie seg om et vesentlig brudd på leiekontrakten for at du kan ha rett til å heve.

Les mer om heving

Angre?

Hvis du leier som en privatperson og din utleier er en næringsdrivende utleier, kan du som leietaker i noen tilfeller ha rett til å angre deg fra leieavtalen.

Les mer om angrerett

Usikker på hva du skal gjøre?

Er du fortsatt usikker på hva du skal gjøre og ønsker juridisk hjelp, kan du vurdere å ta kontakt med en organisasjon som tilbyr dette.

Trenger du juridisk hjelp?